oDesk CSS Test Answers 2012 | PDF ebook and MS Word File


CSS Test Answers
oDesk CSS Test Answers 2012
Download PDF File
Download MS Word File
oDesk CSS Test Answers for Web Designer and Developer  

Question 1: Which of the following is true for a class selector?

a.            It uses a hash as the separator symbol
b.            It applies the style to only the first element defined with that style
c.            It applies the style to only the last element defined with that style
d.            It applies the style to all the elements defined with that style

Ans:D

Question 2: Which of the following does not apply to external styles?

a.            Clean separation of design & content
b.            Minimal code duplication
c.            Highest priority
d.            Reduces page download time
Ans: C

Question 3: Read the following Code:
BODY {
Background: white url(“bar.gif”);
Background-repeat: repeat-y;
Background-position: center;
}
What will be the output of this code?

a.            Image bar.gif will be tiled vertically in the background in the center of the page.
b.            Image bar.gif will be tiled horizontally in the background in the center of the page
c.            Image bar.gif will be displayed in the center of the page
d.            Image bar.gif will be stretched in the center of the page
Ans: A

Question 4: Which of the following is not a valid text-decoration option?

a.            Text-decoration :line-through
b.            Text-decoration :in-line
c.            Text-decoration :overline
d.            Text-decoration :underline
e.            Text-decoration :none
Ans: B

Question 5: You defined some links as follows:
A:link{color:green}
A:visited{color:blue}
A:hover{color:red)
A:active{color:black}
What will be the color, when the mouse goes over a link?

a.            Green
b.            Blue
c.            Red
d.            Black
Ans: B

Question 6: The following is a style definition:
Td#aln
{text-align:center;
color:blue}

How will you refer to this style in your web page?

•                     A. by using the class attribute in a td cell
•                     B. by using the id Attribute in a td cell
•                     C. by using the class attribute in any html element which supports the class attribute
•                     D. by using the id attribute in any html element which support the id attribute
Ans: B

Question 7: Which of the following is not a valid property of an aural style sheet?
a.            Cue
b.            Voice-family
c.            Load
d.            Speak
Ans: C
Question 8: Your website displays some articles on java programming. The articles contain blocks of java code as well. If you want to leave ‘1 cm’ space above and below the code blocks, you would use:

a.            Code{margin:1cm}
b.            Code{margin-top:1cm; margin-bottom:1cm}
c.            P{margin:1cm}
d.            P{margin-top:1cm; margin-bottom:1cm}
Ans: B
Question 9:

Text text text text
A      Text text
Sentence text text
Inside text text
A         text ext
Text     text text
Text text
Text text text text

You have and article of 100 lines. If for instance, you want to describe the theme with a few lines inside the text highlighted separately as show in the image which of the following property will you use?

a.            Outline
b.            Display
c.            Float
d.            Merge

Ans: A

Question 10: You are fetching customer names from a database. The names in the database are mostly in lowercase. What is the name of the text property which will facilitate capitalization of these names?

a.            Text-mode
b.            Text-transform
c.            Text-decoration
d.            Text-shadow
e.            Text-case
Ans: B

Question: 11: Here is one of the styles defined in your webpage:
.redborder
{
border-color:#ff0000;
border-width:thin thick
}
What type of border will be displayed if one of the paragraphs defined in the webpage uses this style?

a.            This will display a red border with thin top and bottom
b.            This will display a red border with thick top and bottom
c.            This will display a red border with thick left and right
d.            This will not display any border
Ans: D

Question 12: Which of the following are correct values of the overflow property?
a.            Visible
b.            Hidden
c.            Scroll
d.            Auto
Ans: A,B,C,D

Question 13: Which of the following is correct?

a.            Blockquote{text-padding:2em 4em 5em}
b.            Blockquote{padding-x:2em 4em 5em}
c.            Blockquote{padding-y:2em 4em 5em}
d.            Blockquote{padding:2em 4em 5em}

Question 14: Which element property is required to define internal styles?

a.            Class
b.            Style
c.            span
d.            link
Ans: B

Question 15 Which style property can be used to display only some part of an image?

a.            Snap
b.            Clip
c.            Scroll
d.            Visible
Ans: C

Question 16 Which of the following is not true for a style sheet?

a.            A style sheet defines how an html element will be displayed
b.            Internal and external style sheets can not be used together
c.            Multiple style definitions will cascade into one
d.            The same style sheet can be used by many html pages
Ans: A

Question 17 Which of the following font properties deals with aspect value?

a.    Font-weight
b.    Font-variant
c.     Font-size-adjust
d.    Font-size
Ans: C
Question 18: Consider this style definition:
P i{color:red} What do you understand about the contextual selector used above?

a.            All the text within a paragraph will be italicized
b.            All the italic text in the page will have red color
c.            All the page text under
tag and tag will be red
d.            All the italic text with in a paragraph will be red
Ans: B

Question 19: Background-position sets the position of the background image what happens if its value is 0% 0%?

a.            Image will have zero width and height so it will be hidden.
b.            Image will be positioned at the upper left corner.
c.            Image will be positioned at the lower right corner
d.            None of the above
Ans: D
Question 20: You want to increase the space between the lines in all you paragraphs. What will you use?

a.            P{width:1cm}
b.            P{height: 1cm}
c.            P{line-height:1cm}
d.            P{line-width:1cm}
Ans: C

Question 21: The default value for the overflow property is:

a.            Scroll
b.            Visible
c.            Hidden
d.            Auto
Ans: C*

Question 22: Which of the following will set the page size to 8.5 inches x 11 inches with 2cm margin al all sides?
a.            @page {width:8.5in;Height:11in; margin:2cm}
b.            @page {width:8.5in x 11in; margin:2cm}
c.            @page {size:8.5in 11in; margin:2cm}
d.            @page {size:8.5in 11in; margin:2cm}
Ans:B

Question 23: Which of the following is not a valid list property?
a.            List-style-type
b.            List-style-position
c.            List-style-image
d.            List-style-align
Ans:A

Question 24: Which of the following is not a pseudo class?
       a.    Link
       b.    Active
       c.     Lang
       d.    Ins
Ans:D

Question 25: Which of the following Statement is correct?

a.            When using css, positioning can be absolute, relative or dynamic
b.            The float Property for text/images can be left, right or center
c.            The values of visibility can be true or False
d.            The display Property sets how an element is displayed
Ans:B

Question 26: The Font “Times New Roman” has an aspect value of 0.46 .What do you understand from this?

a.            When font size is set to 46px. The height of the letter ‘x’ will be 100px
b.            When font size is set to 100px. The height of the letter ‘x’ will be 46px
Ans:A

Question 27: The font-family property is used to specify a:
a.            Family name
b.            Generic Family
c.            Family name and /or generic Family
Ans:A

Question 28: Paged media differ from continuous media in that the content of the document is divided into one or more pages. When you set the dimensions, which of the following will be applied?

a.            The dimensions of the page area are the dimensions of the page box minus the margin area
b.            The dimensions of the page area are the dimensions of the page box plus the margin area
c.            The dimensions of the page area are the dimensions of the page box and margin area does not affect it.
d.            None of the above
Ans:D

Question 29: Which of the following is not a correct keyword value for the display property?

       a.    Expended
       b.    Inline-table
      c.     Table-row
      d.    Table-column-group
Ans:D

Question 30: Which of the following properties specifies the minimum number of lines of a paragraph that must be left at the bottom of a page?

a.            Orphans
b.            Widows
c.            Bottom
d.            Overflow
e.            None of the above
Ans:E

Question 31: Which of the following is correct with regard to comments in a style sheet?

a.            Comments can appear outside the style definition only
b.            Comments start with//
c.            Comments end with */
d.            Comments are not permitted in a style sheet
Ans:C

Question 32 Which of the following border styles is not correct?
      a.    Border-style: ridge
      b.    Border-style : outset
      c.     Border-style : dotted
      d.    Border – style : matted
Ans:A

Question 33: How will you display text as a superscript?

a.            Vertical-align: super
b.            Vertical-align: superscript
c.            Vertical-align : top
Ans:A
Question 34
The following is a style definition:

#styl2
{
Color: red;
}

How will you refer to this style in you web pages?
a.            By using the class attribute in a td cell
b.            By using the id attribute in a td cell
c.            By using the class attribute in any html element which supports the class attribute
d.            By using the id attribute in any html element which supports the id attribute.
Ans:C

Question 35 Which of the following is true for an ID selector?

a.            It uses a dot as the separator symbol
b.            It applies the style to only the first element defined with that selector
c.            It applies the style to only the last elements defined with that selector
d.            It applies the style to all the elements defined with that selector
Ans:B

Question 36: Which of the following values are correct for Font-style?

a.            Normal, wider, narrower
b.            Normal , italic, oblique
c.            Normal, bold, lighter
d.            Small , medium , large
Ans:D

Share on Google Plus

About Mohammed Rafiq

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

10 comments:

  1. bhai css aita konta details bolben plssss ??

    ReplyDelete
  2. bhai millo na....xam er date dilo next month e...after all thank you so much bhaia
    :)

    ReplyDelete
  3. bhai please re upload on mediafire, links are deleted

    ReplyDelete
  4. FAIL exam. incomplete unlike Photoshop CS3 is good

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry oDesk Change this Question Sheet.

      Delete
  5. answers are not 100% correct

    ReplyDelete
  6. Last answer is wrong.....

    ReplyDelete